Diabetische voet

Mensen met diabetes kunnen complicaties hebben aan hun voeten als gevolg van hun ziekte. Door de aantekening ‘Risicovoet’ kan en mag ik professioneel behandelen en is het doel ernstige complicaties te voorkomen. Vaak wordt de pedicure behandeling door de zorgkosten verzekeraar gedeeltelijk vergoed.

Ik werk samen met podotherapeuten, huisartsen en voetenpoli in het ziekenhuis om u de beste zorg te geven.

Reumatische voet

De reumatische voet is gevoelig voor ontstekingen. Het is daarom raadzaam om regelmatig je voeten te laten behandelen. Een veranderde stand van de voet kan een ander looppatroon tot gevolg hebben en vaak gaat dat gepaard met overmatige eeltvorming.. Ik zorg voor de juiste behandeling en drukverlichting bij pijnlijke plekken. Vaak wordt de pedicurebehandeling vanuit de aanvullende zorgverzekering gedeeltelijk vergoed.

Overige Risicovoeten

Die ontstaan zijn door bijvoorbeeld oncologie, ouderdom, verwaarlozing, neurologische afwijkingen enz.
Soms wordt de pedicure behandeling vanuit de aanvullende zorgverzekering gedeeltelijk vergoed.

Gelnagels – Nagelherstel en -gezondheid

Met acryl kunnen beschadigde nagels hersteld worden en lichte ingroei pijnklachten worden opgeheven.
Met LCN Gel kunnen door schimmel aangetaste nagels verzorgd en verbeterd worden. Het resultaat is cosmetisch mooi en de schimmeldodende werking van de LCN Gel doet ondertussen 6/8 weken mooi zijn werk. Het resultaat is afhankelijk van het soort schimmel en de ernst van het aangetaste gebied en het doorzettingsvermogen om dagelijks een anti/mycose spray te gebruiken. Cosmetisch is het fraai gedurende 6/8 weken. (Ook voor mannen!) 

Orthesiologie

Met een orthese kan ik diverse druk- en pijnplekken ontlasten.
Ook kan ik met een orthese de stand van bijvoorbeeld hamer- en klauwtenen corrigeren.

Vilttechniek

De vilttechniek wordt gebruikt om per direct verlichting te bieden bij hevige drukpijnen aan de tenen of voet. Dit is een tijdelijke oplossing van hoogstens een aantal weken. Bent u lang drukverlichting nodig, dan is een orthese de volgende stap.

Nagelbeugeltechniek

Met deze techniek is het mogelijk de nagelplaat zo te reguleren dat ingroei voorkomen wordt. De nagelplaat wordt heel langzaam in een andere vorm gereguleerd. Ook krulnagels en tunnelnagels kunnen worden gecorrigeerd.
Bij erfelijke aanleg kan de oplossing soms tijdelijk zijn, maar veel pijnklachten voorkomen.